For få til at få fjernvarme:
Aarøsund arbejder nu på termonet

HADERSLEV: Når fjernvarme ikke er en mulighed, skal termonet gøre det nemmere og grønne at opvarme huse. Det er den idé, som en gruppe borgere i Aarøsund arbejder med, efter at Haderslev Fjernvarme har slået fast, at det er for dyrt at anlægge fjernvarme i byen med 310 indbyggere. Planen er, at det vil være lettere og billigere med én fælles løsning i stedet for 80 forskellige, oplyser TV Syd.

Modsat fjernvarme fungerer termonettet ikke ved, at man har dyre isolerede rør, der har til formål at holde på varmen fra energkilden og hen til huset. Derimod transporteres energien via en væske ved jordtemperatur til en varmepumpe, der giver det sidste nøk i forhold til varmen til for eksempel et varmt brusebad.

- Du skal ikke have en grim og larmende udeenhed i form af en varmepumpe, du skal ikke grave din have op for at lave dit eget jordvarmeanlæg, men i stedet får du en central forsyning. Jeg synes, det er en rigtig fornuftig løsning, siger forsker i termonet ved SDU Christian Veje, der  tror på termonet som fremtidens løsning for dem, der ikke kan få fjernvarme.

ka