DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Aarhus Kommune politianmelder boligdirektør for underslæb

En direktør i alment boligselskab mistænkes for at have brugt 370.000 kr. på private indkøb.

AARHUS: Aarhus Kommune har anmeldt direktøren for det almene boligselskab Østjysk Bolig til politiet. Han er mistænkt for muligt underslæb, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Kommunen mener, at direktøren uretmæssigt har brugt mere end 370.000 kr. af beboernes penge på private formål. Sagen kom frem i lyset, da Aarhus Kommune i juni fik et anonymt tip om kritisable forhold i boligforeningen.

Kommunen fører tilsyn med de almene boligselskaber og bad efterfølgende Østjysk Bolig om en redegørelse om sagen. Den har vist, at direktøren kan have modtaget private ydelser for op mod 370.000 kr.

Kommunen vil have indsat midlertidig forretningsfører

Kommunen oplyser, at direktøren havde betalt nogle af pengene tilbage, inden redegørelsen var færdig. Aarhus Kommune påtænker ud over politianmeldelsen at pålægge bestyrelsen i Østjysk Bolig at afskedige direktøren.

Boligselskabet har nu mulighed for at give sit besyv med i sagen frem til 19. oktober. Kommunen vil indsætte en midlertidig forretningsfører til at udfylde direktørens rolle, indtil Østjysk Bolig har taget stilling til, hvad der skal ske.

Østjysk Bolig administrerer boliger i og omkring Aarhus og Ry. Boligselskabet har omkring 2800 boliger.

Ritzau