DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Aarhus får vejkrydskameraer mod rødkørsel i testprojekt
En kontrol udført af Østjyllands Politi i november resulterede i 81 sigtelser for at køre over for rødt eller gult. Aarhus bliver nu testkommune for automatiske kameraer i "særligt udfordrede kryds".
Foto: Claus Bonnerup, Ritzau Scanpix

Aarhus får vejkrydskameraer mod rødkørsel i testprojekt

Arbejdsgruppe skal undersøge automatisk foto af bilister, der kører over for rødt.
26. JAN 2021 11.49

AARHUS: Aarhus bliver forsøgskommune for automatisk kontrol af, om bilister kører over for rødt lys, oplyser Transportministeriet. Det sker ved opsætning af kameraer i "særligt udfordrede kryds".

Når forsøget er sat i gang, vil bilister, der kører over for rødt, blive blitzet og få tilsendt en bøde på samme måde, som det i dag sker for fartsyndere på strækninger med en stærekasse. En arbejdsgruppe nedsat af transportminister Benny Engelbercht (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) skal indsamle erfaringerne fra forsøget.

Arbejdsgruppen ledes af Vejdirektoratet og rummer desuden repræsentanter for Aarhus Kommune, Rigspolitiet og Østjyllands Politi. Arbejdsgruppen skal selv udvælge, hvilke vejkryds der skal indgå i pilotprojektet.

Aarhus Kommune har selv meldt sig som interesseret, efter at en kontrol, som Østjyllands Politi gennemførte i november, resulterede i 81 sigtelser for at køre over for rødt eller gult. Den nedsatte arbejdsgruppe skal undersøge, hvilken type kameraer der egner sig bedst til opgagven, herunder automatisk registrering af nummerpladen.

mk