Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aarhus får medhold i principiel sag om sygedagpenge

Højesteret givet kommunen medhold i ret til erstatning for udbetalte sygedagpenge i en arbejdsskadesag. Dommen er principiel, og dermed kan kommunen søge erstatning for op mod to mio. kr. i lignende sager
6. MAJ 2011 15.06

AARHUS: Med denne afgørelse bliver kommunekassen 110.000 kr. rigere, men det er ikke beløbet, der er det væsentligste.

- Vi er meget tilfredse med Højesterets afgørelse. Vi har en række, lignende sager i skuffen, og med denne dom kan vi nu tage disse sager op. Det betyder, at vi i bedste fald kan få tilbagebetalt sygedagpenge for op mod to mio. kr., siger ydelseschef Anna Marie Mikkelsen, Aarhus Kommune.

Den konkrete sag drejer sig om et sygeforløb, hvor erstatningsansvarsloven blev ændret midt i sygeforløbet. Med lovændringen kan kommunerne i arbejdsskadesager ikke længere kræve at få dækket udgifter til sygedagpenge, når arbejdsgiveren har et erstatningsansvar for arbejdsskaden. Spørgsmålet har været, om kommunerne alligevel kan få erstatning, når skaden er opstået før lovændringen, og det har Højesteret nu stadfæstet.

Siden 1996 har kommunerne kunnet kræve at få dækket deres udgifter til sygedagpenge af arbejdsgivere eller forsikringsselskaber. Kravet kaldes regres. 

lcl