Aalborg giver nordjyske unge lettere adgang til studieboliger

KORT NYT16. JUL 2021 8.19

AALBORG: Et stort udbud af ungdomsboliger har fået Aalborg Kommune til at ændre anvisningskriterierne for kollegie- og ungdomsboliger i byen. Afstandskravet, der hidtil har sat unge fra Aalborg og Region Nordjylland tilbage i køen til en ungdomsbolig, fjernes nu, så de bliver ligestillet med unge studerende i resten af landet og får lettere adgang til en bolig, oplyser kommunen.

Det er byrådet, der har vedtaget de nye kriterier for Anvisning af Kollegie- og Ungdomsboliger i Aalborg for studerende. Ændringen kommer efter, at der ifølge kommunen nu er kommet en bedre balance mellem udbuddet af og efterspørgslen på ungdomsboliger end tidligere, efter der de sidste 10-15 år har været fokus på at opføre nye ungdomsboliger på grund af mangel.

Ventelisterne er nu blevet kortere, og det er vigtigt for kommunen, da udvalget af studieboliger har stor betydning for at trække unge til og være en god uddannelsesby. Der er i dag ca. 8.000 kollegie- og ungdomsboliger i Aalborg, der kan søges af studerende på godkendte uddannelser, herunder også gymnasier.

mh