Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Aabenraa lykkes med mere bevægelse i skolerne

KORT NYT17. APR 2021 10.28

AABENRAA: Tidligere evalueringer viser, at udviklingen i bevægelse i skolerne er gået i stå. Men en ny evalueringsrapport fra Institut for Idræt og Biomekanik konkluderer, at der i Aabenraa Kommune er sket en positiv udviklingen over de seneste fire år. Flere elever angiver, at de bevæger sig hver dag, og færre angiver, at de sjældent eller aldrig bevæger sig. Det skriver Aabenraa Kommune.

Resultaterne kommer efter, at kommunen i 2016 igangsatte projektet SundSkole 2020, som A.P. Møller Fonden støttede med fem mio. kr. øremærket til at opkvalificere ledere og pædagogisk personale. Projektets formål har været at øge folkeskolernes læring gennem fokus på trivsel, sundhed og bevægelse. Heri at eleverne skulle tilbydes mere varieret og mindre stillesiddende skoledage, og at der skulle skabes gode rammer for læring og samarbejde mellem skoler, foreninger, virksomheder og kulturinstitutioner.

Selvom kommunen har oplevet en positiv udvikling, har SundSkole 2020 ikke nået sine målsætninger endnu om, hvor mange der skal bevæge sig i undervisningen enten dagligt eller nogle dage i ugen. I 2017 lå andelen på 71 pct., hvilket i 2020 var steget til 79 pct. Projektet skulle være afsluttet i 2020, men for at nå målet om en andel på 90 pct., er det blevet forlænget til 30. juni 2021. Det samlede budget for den oprindelige projektperiode udgjorde 24 mio. kr.

mh