I Horsens underholder teenagere de ældre

Fire teenagere i Horsens Kommune er ansat til at spille kort, gå ture eller snakke med de ældre i Horsens Kommune. Det skal øge interessen for social- og sundhedsuddannelserne

HORSENS: Frem mod 2025 vil der mangle mere end 500 sosu'er  i Horsens Kommune. Det forsøger kommunen at imødekomme ved at have ansat fire teenagere, som kan være sammen med de ældre.

Det skal både vække de unges interesse for faget og gøre de ældres hverdag bedre, skriver kommunen.dk. De fire såkaldte 'spirer' skal også være med til at fortælle de gode historier videre og få flere ind på uddannelserne, og projektet er ifølge kommunen en teaser til social- og sundhedsfaget.

- Jeg tror på, at hvis de unge kommer ind og sidder et par timer om ugen hos hr. Jensen og spiller spil, så kan det være, sygeplejersken kommer ind og skal ordne noget medicin osv. De vil få en fornemmelse af, hvad det her arbejde går ud på også ved at snakke med personalet, siger Lone Boysen til kommunen.dk.

Og med de dystre udsigter til personalemangel på området, er det en god vej, Horsens går, mener FOA-formand for social- og sundhedssektoren, Torben Hollmann.

- Vi har virkelig brug for at få den gode historie ud om, at det er fedt at være i et omsorgsfag. Så vi må bare håbe på, at det på sigt kan få flere til at søge ind på sosu-området, siger han til kommunen.dk 

Abbonnenter på kommunen.dk kan læse hele historien her.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt