Fredensborg planter skov og er på vej til at droppe flyrejser helt
Foto: Torben Stroyer, Ritzau Scanpix.

Fredensborg planter skov og er på vej til at droppe flyrejser helt

Pilen peger på, at Fredensborg Kommune dropper indenrigsflyvninger af hensyn til klimaet
12. DEC 2018 6.43

FREDENSBORG: Fredensborg Kommune vil tilplante 700 kvadratmeter med rødgran for at kompensere for de 100-130 årlige flyveture, som kommunens medarbejdere og politikere foretager sig i jobsammenhæng, skriver Frederiksborg Amts Avis, men en endnu mere vidtgående indsats er på vej: Økonomiudvalget har bedt om et oplæg til en rejsepolitik helt uden rejser med indenrigsfly.

- Pilen peger på, at vi kan blive den første kommune i Danmark, der slet ikke flyver indenrigs. I stedet må medarbejdere og politikere tage tog eller køre i bil, hvis vi skal til et møde eller et kursus, også selvom det er i Aalborg. Vi har bedt forvaltningen om at komme med et oplæg, fordi vi skal være sikre på, at det realistisk kan lade sig gøre, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) til avisen.

I første omgang har økonomiudvalget besluttet, at der skal plantes træer lokalt for at kompensere for de nuværende cirka 90-120 årlige indenrigsflyvninger og de 6-16 årlige europæiske flyvninger.  Klimabelastningen er 10 ton CO2 om året, og regnestykket viser, at 700 kvadratmeter rødgran over tid vil kunne opsuge en tilsvarende mængde CO2.

En mulighed ville have været at plante skov i Ecuador for 10.000 kr. årligt, men man har i stedet valgt at plante lokalt for omkring 200.000 kr. årligt. Den lokale 'flyverskov' bliver dyrere, fordi kommunen umiddelbart ikke selv ejer et areal, der er egnet.

mk

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt