Ørestad-beboere får fri proces mod gigantforskel i p-licens

KORT NYT10. DEC 2018 10.05

KØBENHAVN: En prisforskel fra 100 kr. og op til 12.000 kr. om året for en beboerlicens til parkering er så stor, at Civilstyrelsen har bevilget fire beboere i Ørestad fri proces til at anlægge sag mod Københavns Kommune. Beboerne mener, at den dramatiske prisforskel er udtryk for ulovlig forskelsbehandling af bydelene fra kommunens side, skriver TV2 Lorry.

- Vi vil ikke betale mere i skat end alle andre borgere i Københavns Kommune, der har en bil. Vi betaler samme ejendomsskat og samme priser for at køre metro, som alle andre i kommunen, siger beboerne om baggrunden for sagsanlægget. At der er bevilget fri proces betyder, at staten er med til at dække omkostningerne ved retssagen, begrundet i at den har principiel karakter.

Ifølge beboergruppen bruger kommunen By og Havn til at kræve en ekstra særskat fra bilister i Ørestaden, hvilket de mener er ulovligt. De forventer, at retssagen fører til, at kommunen bliver pålagt at nedsætte beboerlicenserne til samme pris, som gælder for alle øvrige borgere. Københavns Kommune har ifølge TV 2 Lorry ingen kommentarer.

mk

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt