Tilsynet med social snyd skærpes i lufthavne

KORT NYT7. DEC 2018 9.00

Som en del af den nye finanslov er der afsat 2 mio. kr. ekstra til fortsat styrkelse af lufthavnstilsynet. Det betyder ifølge Beskæftigelsesministeriet, at kontrollen med offentlige ydelser i lufthavnene opretholdes for at undgå, at der bliver betalt forsørgelsesydelser til borgere, som ikke har ret til dem, hvis de har opholdt sig i udlandet og dermed ikke stået til rådighed for arbejdsmarkedet.

Tilsynet blev genindført med finansloven 2018 med 2,2 mio. kr. til 27 kontroller om året i fire år og med de ekstra 2 mio. kr. styrkes kontrollen altså. I år er cirka 8.300 personer blevet kontrolleret, og det har resulteret i et tilbagebetalingkrav på 2,9 mio. kr. over for 202 personer. Beskæftigelsesministeren er godt tilfreds med den intensiverede og styrkede indsats.

- Det er både tankevækkende og dybt bekymrende, at vi indtil videre har opdaget snyd for næsten 3 mio. kr. Med de ekstra kontrolaktioner øger vi risikoen for at blive taget, hvis man snyder, og vi får sendt et klart signal om, at vi ikke accepterer snyd og bedrag med vores forsørgelsesydelser, siger Troels Lund Poulsen (V).

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt