Hver anden folkeskole afkorter skoledagen
Tovhøjskolen i Gellerup Ved Aarhus
Foto: Magnus Fisker Gonzales Photo, Ritzau Scanpix

Hver anden folkeskole afkorter skoledagen

Antallet af folkeskoler, der bruger kattelem i loven til at afkorte skoledagen, stiger. Lige nu er det tæt på halvdelen
6. DEC 2018 15.30

En dispensation i folkeskoleloven er blevet dagligdag på mange af landets folkeskoler. 48 pct. af folkeskolerne bruger i år folkeskolelovens paragraf 16b til at afkorte skoledagen på et eller flere klassetrin. Det er en stigning på fem procentpoint siden 2017 og en stigning på 18 procentpoint i forhold til 2016. Det viser Altingets aktindsigt i den seneste kortlægning af skoledagens længde, som Epinion har lavet for Undervisningsministeriet.

- Tallene siger mig, at vi har en bunden opgave med at justere skoledagen, så den passer til borgernes forventninger til, hvordan skolen skal fungere, siger undervisningsminister Merete Riisager (LA) til Altinget.

Epinion vurderer, at cirka 700 flere klasser er omfattet af paragraffen i år sammenlignet med sidste år. Skoledagens længde og brugen af paragraf 16b er i centrum for de aktuelle og højdramatiske forhandlinger i folkeskoleforligskredsen.

Forhandlingerne udløber af regeringens udspil ’Folkets skole’ fra september, hvor det foreslås at afkorte skoledagen med knap to timer om ugen. Samtidig vil regeringen præcisere paragraf 16b, så den kommer i 'overensstemmelse med den oprindelige intention med folkeskolereformen'.

- Når så mange skoler har søgt dispensation, er det et udtryk for, at virkeligheden derude kalder på en lidt kortere skoledag, sagde Lars Løkke Rasmussen (V) tilbage i september, da man præsenterede udspillet.

eo

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt