Boligforeninger indgår aftale om ghetto-genhusning Aarhus

Brabrand Boligforening står til flest nedrivninger, men står udenfor aftale med kommunen

AARHUS: Den centrale Brabrand Boligforening står udenfor, men alle øvrige boligforeninger i Aarhus har aftalt med Aarhus Kommune, at de frem mod 2030 vil stille 'det nødvendige antal boliger til rådighed for genhusning', når ghettopakken skal implementeres med nedrivning af boligblokke i udsatte områder. Det er netop Brabrand Boligforening, der kommer til at holde for med flest nedrivninger.

Det indgår i aftalen mellem de øvrige boligforeninger og kommunen, at genhusningen skal ske på en måde, så 'andre boligområder ikke skal udvikle sig til nye, udsatte boligområder'. Aftalen udpeger 'risikoområder' i den henseende, som områder der blandt andet er 'udfordrede på de enkeltstående kriterier på ghettolisten' eller har andre karakteristika fra ghettobetegnelsen.

De aftalte boliger kommer oveni 1.000 boliger som boligforeningnerne stiller til rådighed i stedet for dem, som kommunen frem til 2030 vil af med i Aarhus' to mest udsatte boligområder, Gellerup/Toveshøj og Bispehaven. Den aftale blev indgået i sommer.

Den nye aftale godkendes formelt af Aarhus Byråd i næste uge. Som modydelse til genhusningen forpligter Aarhus Kommune sig til at opretholde den nuværende kvote på 400 familieboliger årligt i perioden 2020 til 2023.

mk

Læs aftalen mellem boligforeningerne og kommunen

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev