Region Hovedstaden i oktober 2017: Vi bruger ikke bonusser
Foto: Jens Dresling, Ritzau Foto

Region Hovedstaden i oktober 2017: Vi bruger ikke bonusser

Sundhedsplatforms-bonus: Center for HR i Region Hovedstaden afviste i et svar til daværende regionspolitiker Charlotte Fischer (R) at regionen skulle bruge incitamenter i form af bonus for særlige aktiviteter eller resultater
20. FEB 2018 8.30

HOVEDSTADEN: 26. oktober 2017 fik daværende regionspolitiker Charlotte Fischer (R) sort på hvidt, at regionen ikke benytter sig af bonusser og resultatløn.

Et svar, der aktuelt er interessant, efter at DR mandag kunne oplyse, at en direktør i regionen har modtaget 100.000 kr. for at implementere det udskældte it-system Sundhedsplatformen.

Fischer spurgte 16. oktober efter en 'dækkende oversigt over, hvilke incitamenter, der indgår i følgende lederes lønkontrakter (fx bonus for aktivitet, særlige resultater som arbejdsmiljø m.v.): Hospitalsdirektører, direktører i administrationen og indkøbschefer.

26. oktober kom svaret fra Center for HR, Jura og Forhandling, at 'der indgår ikke incitamenter i form af bonus for særlige aktiviterer eller resultater i lønkontrakterne for hospitalsdirektører, direktører i administrationen eller indkøbschefer. 

 

 

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) havde mandag aften ikke mulighed for et interview, men skrev i en sms, at hun vil tage sagen op med den ansvarlige koncerndirektør, der har truffet beslutningen om udbetalingen, oplyser Ritzau.

- Normalt bruger vi ikke resultatløn i Region Hovedstaden. For vurderingen af om de mål, der er sat, er nået, er ofte mere en skønssag end objektivt fastsat, skriver hun:

- For eksempel om hvorvidt implementeringen af Sundhedsplatformen har været succesfuld eller ej. Derfor vil jeg selvfølgelig tage denne her sag op med den ansvarlige koncerndirektør, der har truffet beslutningen om udbetalingen. For det er ikke en praksis, jeg ønsker, der skal bredes ud.

Den pågældende direktør fik bonussen i november. Det skriver DR Nyheder, der har fået aktindsigt i eftervederlaget hos Region Hovedstaden. I aftalen om bonussen fremgår det, at direktøren fik den for 'det særlige ansvar for Sundhedsplatformens samtidige implementering i Region Hovedstaden og Region Sjælland'.

Koncerndirektøren, som Sophie Hæstorp Andersen nu vil tage sagen op med, er Jens Gordon Clausen. Han har underskrevet aftalen om bonussen med direktøren. Han skriver i et skriftligt svar til DR Nyheder, at direktøren 'har leveret Danmarkshistoriens største sundheds-it-system til tiden og inden for den økonomiske ramme'.

Desuden lægger han vægt på, at direktøren har knoklet i døgndrift i fire år.

- Det er ikke ensbetydende med, at der ikke er masser at arbejde med optimering og tilpasning af systemet, før vi kan udnytte det fulde potentiale af vores elektroniske patientjournal, lyder det i svaret til Ritzau.

DF har krævet en redegørelse om sagen fra regeringen:

- Jeg synes, at det er rimeligt, at regeringen giver en redegørelse for den udvikling, vi har set, hvor bonusser åbenbart er en fast bestanddel af arbejdet inden for den offentlige sektor, siger gruppeformand Peter Skaarup (DF) ifølge Jyllands-Posten.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt