DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Vordingborg hjemtager rengøring - men ikke medarbejderne
Foto: Finn Frandsen, Ritzau Scanpix.

Vordingborg hjemtager rengøring - men ikke medarbejderne

Forenede Service er pr. 1. april fyret fra at gøre rent i Vordingborg, men kommunen vil ikke ud i en virksomhedsoverdragelsessag. Derfor er stillingerne nu slået åbent op

VORDINGBORG: Et bredt flertal i Vordingborg Byråd vedtog før KV17 at fyre Forenede Service og ikke forlænge kontrakten efter 1. april 2018. Dermed hjemtager kommunen rengøringen på en række institutioner på delområder i kommunen.

Kommunen har ikke villet overtage 22 medarbejdere fra Forenede Service i en virksomhedsoverdragelse.

- Det er virksomhedsoverdragelse eller ej det hele handler om her. Vi skal som kommune sikre os at starte på de rigtige vilkår og i de rigtige rammer, og en virksomhedsoverdragelse kan være en hæmsko her, og de tidligere tilfælde fra andre kommuner viser, at det ikke er let. Derfor har vi slået stillingerne helt åbent op, fortæller borgmester Mikael Smed (S).

En del af aftalen er at sikre, at medarbejderne kommer ind i kommunen og i ansættelsesforhold på den rigtige måde. Både de ansattes faglige organisation 3F og Forenede Service har kritiseret kommunen for ikke at overtage medarbejderne i en virksomhedsoverdragelse.

- Vi skal ansætte 26 medarbejdere til opgaven, og vi regner da med, at medarbejderne fra Forenede Service vil søge disse stillinger. Det er jo en åben ansættelsesproces, og det er frit for enhver at søge stillingerne, siger Mikael Smed.

Ordentlige vilkår
For ham handler det om at give de ansatte ordentlige arbejdsvilkår og samtidig sikre en god rengøring. Derfor vil kommunen starte helt forfra uden at være bundet af tidligere ansættelsesforhold og overenskomster.

Borgmesteren understreger, at det er et bredt flertal i byrådet, der har opsagt Forenede Service, fordi de ikke gjorde arbejdet godt nok.

- Nu prøver vi selv at udføre rengøringen, og vi håber på et bedre resultat, siger Mikael Smed.

Kommunen har stadig to andre private leverandører af rengøring i kommunen, men der er der ifølge Mikael Smed ingen problemer.

De hjemtagne rengøringsopgaver fra Forenede Service, der har hovedsæde i Søborg, har en værdi på 5,3 mio. kr.