Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Helt ny Faxe-politiker ender i borgmesterstolen
Ole Vive (V) - helt nyt ansigt.

Helt ny Faxe-politiker ender i borgmesterstolen

Ole Vive (V) er ny borgmester med støtte fra DF, Borgerlisten og LA - og afløser Knud Erik Hansen (S), der støttede sig på SF, V og K
22. NOV 2017 10.12

FAXE: Det bliver en helt uprøvet lokalpolitiker, der skal være borgmester i Faxe.

Ifølge Faxenyt er Ole Vive (V) den nye mand for bordenden, og han har allieret sig med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Borgerlisten. Bag konstitueringen står 14 mandater.

I november 2016 troede Venstre i Faxe, at de havde fundet sin spidskandidat i form af Dorte Nybjerg, der også var spids ved KV13. Hun trak sig i mellemtiden igen, og den nye spids blev altså Ole Vive, der er ny i byrådssammenhæng.  

Foruden borgmesterposten får Venstre to udvalgsformandsposter, nemlig Senior og Sundhedsudvalget og Socialudvalget. DF får formandsposten i to udvalg: Teknik- og miljøudvalget og Beskæftigelsesudvalget. Desuden får de formandsposten i Faxe Forsyning.

Borgerlisten får formandsposten i Plan og kulturudvalget. Det bliver tidligere borgmester Rene Tuekær. Marianne Ørgaard bliver 1. viceborgmester og formand for Børn- og ungeudvalget. Liberal Alliance får formandsposten i udvalget for Børn og Læring.

Uden for konstitueringen står således K, S, SF og EL.


S 8 (6), V 7 (7), DF 4 (3), Borgerlisten 2 (4), K 1 (2), EL 1 (2), SF 1 (1), LA 1 (0).
Se KMD-valgtallene.