dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Borgmester indkalder til møde om mulig sexchikane i byråd
Sonja Marie Jensen (S)
Foto: Nyborg Kommune

Borgmester indkalder til møde om mulig sexchikane i byråd

22-årigt byrådsmedlem i Nyborg oplever blandt andet at få 'klask i røven' fra mandlige kolleger

NYBORG: Det har chokeret Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V), at det socialdemokratiske byrådsmedlem Sonja Marie Jensen anklager sine mandlige kolleger for sexchikane, fortæller han til Berlingske.

- Jeg er meget bestyrtet, og jeg kan kun tage afstand fra det. Uanset køn og alder skal man behandles med respekt, siger borgmester Kenneth Muhs til avisen.

22-årige Sonja Marie Jensen fortæller i en klumme på det socialdemokratiske netmedie Piopio, at hun oplever at blive udsat for sexchikane fra sine byrådskolleger. Hendes udsagn er, at hun må stå model til, at håndtryk erstattes af 'klask i røven', og hvordan hun får kommentarer som 'du knalder dig til tops'.

Borgmesteren har indkaldt samtlige partier i byrådet til møde. Han kan dog ikke selv genkende billedet, men vil 'finde ud af, hvad der er op og ned'.

- Hvis det er tilfældet, at det finder sted, er det utilstedeligt, men jeg er noget overrasket, siger borgmesteren

Til Fyens Stiftstidende fortæller Sonja Marie Jensen, som begyndte som ungdomspolitiker som 17-årig, at hun har oplevet at få 'smæk i røven' fra mandlige kolleger fra begge sider af det politiske spektrum.

- Jeg er stoppet med tælle, hvor mange gange det er sket. Nu har jeg været med i så mange år, og det har altid bare været sådan. Ikke ved hvert møde, men det kommer bare nogle gange, siger hun.

- Jeg har fået så mange henvendelser fra kvindelige politikere rundt om i landet, som skriver, at 'hold kæft, hvor er det godt, at jeg står frem'. Der er nok tale om seks-otte politisk folkevalgte og omkring 40 ungdomspolitikere, siger hun til Fyens Stiftstidende.

Flere mandlige byrådsmedlemer, bl.a. Jan Reimer Christiansen (V) og Jacob Nilsson (V) afviser over for TV2 Fyn, at de har skulle klasket kvindelige kollegaer bagi og opfordrer Sonja Marie Jensen til at afsløre synderen, fordi de føler alle mandlige politikere under anklage. Hun ønsker dog ikke at afsløre navnene på dem, der står bag, men opfordrer i stedet for til, at der generelt skal gøres noget mod sexchikane.

Ritzau