Borgmesterudfordrer Bo Hansen (S) styrede budgetforliget hjem for næsen af borgmester Lars Erik Hornemann (V). Fotos: Svendborg Kommune.

Svendborg-budget på plads uden borgmesterens viden

Hemmelige forhandlinger slæbte et 15-14-flertal hjem uden at borgmester Lars Erik Hornemann (V) anede uråd
20. SEP 2016 15.28

SVENDBORG: Indtil midt på tirsdagen troede Svendborgs borgmester Lars Erik Hornemann (V) at han i den kommende weekend skulle sidde for bordenden når budgettet for 2017 skulle forhandles på plads. Men nej - borgmesteren nåede end ikke at komme med ved bordet.

Et lettere umage flertal på blot 15 af byrådets 29 medlemmer havde i al hemmelighed forhandlet sig frem til et budgetforlig, hvor besparelserne kun bliver det halve af hvad der ellers var lagt op til. Når det kunne lade sig gøre, var det fordi de to borgmesterstøttepartier Dansk Folkeparti og De Radikale skiftede side og gik sammen med oppositionen.

Fra et venstreborgmester-synspunkt kan det dårligt blive værre, for manden der nu står som den der har skruet Svendborgs 2017-budget sammen, er Socialdemokraternes gruppeformand og borgmesterkandidat Bo Hansen. Fra hans synspunkt kan det dårligt blive bedre, for oveni triumfen over rivalen til borgmesterposten ved KV17 er tirsdagens aftale også en gedigen tak for sidst fra sidste år, da hele oppositionen var hægtet af budgetforliget.

Foruden Socialdemokraterne er det Enhedslisten, Tværsocialistisk Liste og SF der har revancheret sig, og taberne i processen er De Konservative, Liberal Alliance, Svendborg Lokalliste og løsgænger Henning Duvier Stærmose (eks-DF)
foruden naturligvis borgmesterpartiet Venstre, der nu får den tvivlsomme fornøjelse at skulle administrere et helt år - og endda et valgår - på betingelser som andre har fastlagt.

Og det som andre har fastlagt er ifølge Fyns Amts Avis en halvering af forventede besparelser fra 31,7 mio. kr. til 15,9 mio. kr. I stedet for at skulle tages ud af fagudvalgenes budgetter findes pengene i stedet fra forskellige kilder, blandet andet 8 mio. kr. ved større overførsel af uforbrugte midler fra i år og fra valutapuljen der ikke som ellers forventet får tilført 7,3 mio. kr.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job