img

Holbæk-model får børns overvægt til at rasle ned

28. maj 2015, 10:54KLSocialSundhed
Folkene bag familieorienteret behandlings­model tror på nye landvindinger med aktuel ny viden om betydningen af tarmbakterier

SJÆLLAND: Sjællandske børn i behandling for svær overvægt efter Holbæk-modellen har fortsat gode resultater - på Holbæk Sygehus og i fire sjællandske og fire jyske kommuner, der samarbejder om de samme behandlingsmetoder.

På KL's Social- og Sundhedspolitiske Forum i Aalborg slog overlæge Jens-Christian Holm fast, at det er nødvendigt med et paradigmeskift, hvis overvægt blandt børn skal overvindes:

- Der er tale om et astronomisk problem - millioner af mennesker i hele verden lider af overvægt, og titusinder af danske børn lider af svær overvægt. Med komplikationer som fedtlever, sukkersyge, højt blodtryk - for ikke at tale om psykosociale problemer som isolation, skamfølelse og depression.

- Tænk på, hvor mange ressourcer, der blev sat af til ebola, og hvor lavt vægtproblemer bliver prioriteret! Vi behøver et paradigmeskift, hvis vi skal tackle det. Og vi er nødt til at forstå, at svær overvægt er en sygdom, pointerede Jens-Christian Holm og henviste til, at USA's lægeforening netop har fastslået dette.

Sundhedspersonale, der arbejder efter Holbæk-modellen, bruger i gennemsnit 5,4 timer årligt pr. barn, sætter stramme planer op i samarbejde med de pårørende - og det virker: Drenge taber sig mest, men også pigerne - og de tager ikke på igen.

Overlægen fra Holbæk, der fik kraftig applaus for et koncentreret indlæg i starten af konferencen, lovede fremtidige nye resultater: Tarmbakterier fra henholdsvis normalvægtige og overvægtige børn overført til mus har vist forbløffende resultater, der lægger op til, at ny viden om netop tarmbakterier fremover vil få stor betydning i behandlingsformerne - og ikke mindst ændre forståelsen af fænomenet overvægt.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt
Stillinger fra dkjob

Se alle aktuelle stillinger

Ritzau
Mest læste
Pressenævnet