SKAT og Vejle Kommune vandt Digitaliseringsprisen
Director Michael Bach Petersen fra In2media, adm. direktør Morten Bangsgaard fra IT-Branchen, formand for Børne- og Familieudvalget Dan Skjerning fra Vejle Kommune, chefkonsulent Mads Bo-Kristensen fra Vejle Kommune, direktør Ejvind Jørgensen fra Rambøll og områdedirektør Erik Pedersen fra KMD.

SKAT og Vejle Kommune vandt Digitaliseringsprisen

SKAT vandt Effektiviseringsprisen for projektet om eSKATdata, og Vejle Kommune vandt Velfærdsprisen for projektet Vejle Digitale Skoler
20. MAR 2014 6.14

Det blev SKAT og Vejle Kommune, der løb med årets Digitaliseringspris, der bliver uddelt i de to kategorier; Effektiviseringsprisen og Velfærdsprisen. Priserne blev uddelt onsdag eftermiddag i Musikhuset i Aarhus i forbindelse med konferencen 'Offentlig digitalisering 2014 - på vej mod d-land'.

Velfærdsprisen går til Vejle Kommune
Blandt de indkomne forslag til årets Velfærdspris var der mange stærke kandidater. I år blev feltet snævret ind til følgende tre nominerede:

· Region Nordjylland og de 11 nordjyske kommuner: TeleCare Nord

· Vejle Kommune, Uddannelse & Læring: Vejle Digitale Skoler

· Aalborg Universitetshospital: PosLogistics - et sporingssystem til It-understøttelse af servicepersonalets arbejdsgange

- Det digitale fokus på velfærd er støt stigende i disse år, og folkeskolen er et af de helt centrale områder. Vejle Kommune har med projektet vist, at kommunerne med en solid indsats kan være med til at rykke barren væsentligt inden for digitalisering og undervisning. Projektet har ikke bare bidraget til nye undervisningsformer og samarbejdsformer blandt lærerne. Det har også sat sit præg på hele den måde skoler og forvaltningen tænker og handler på, siger Per Andersen, adm. direktør i DANSK IT og medlem af Digitaliseringsprisens dommerkomite.

Effektiviseringsprisen går til SKAT
Igen i år var det et stærkt felt af nominerede, der bejlede til årets Effektiviseringspris. De tre projekter, der slap gennem nomineringsnåleøjet var:

· Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter: DIADEM - DIgital ADgang til oplysninger i forbindelse med EjendoMshandel

· MedCom og Dansk Almenmedicinsk KvalitetsEnhed: e-journal/p-journal - adgang til journaldata fra sygehuse og praksis

· SKAT: eSKATdata

- SKAT løber med Effektiviseringsprisen for et projekt, der viser, at effektiviseringer sagtens kan være ensbetydende med en højere service for slutbrugerne. eSKATdata har været i pilotdrift hos Danske Bank, hvor kunderne har haft yderst positive reaktioner på mulighederne for at overføre data digitalt fra SKAT, fortæller Morten Bangsgaard, adm. direktør i IT-Branchen og medlem af Digitaliseringsprisens dommerkomite.

Digitaliseringsprisen er blevet uddelt siden 2004.

 

kil

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev