Nej til udbudstvang - det går fint uden

KL-formand Jan Trøjborg (S) er vred på Børsen, der beskylder kommunerne for lade konkurrenceudsættelse afhænge af humør og ideologi og modstand mod obligatoriske udbud
KORT NYT8. FEB 2011 10.39

'I den kommunale sektor har vi ikke et ideologisk, men et pragmatisk forhold til konkurrenceudsættelse. Det dokumenterede Børsen selv i november med sin dækning af, at der blandt borgerlige borgmestre er en tilbageholdenhed med at sende kommunale opgaver i udbud.' Det skriver KL's formand Jan trøjborg i et debatindlæg i Børsen.

Han reagerer på en leder, der - i modsætning til en anden for kun et par uger siden - bebrejder kommunerne deres træge og modvillige holdning til konkurrenceudsættelse.

Jovist, vi er i kommunerne klart afvisende over for udbudstvang. Men det skyldes, at tvang er helt unødvendig, når tallene sort på hvidt viser, at andelen af konkurrenceudsatte opgaver i kommunerne er stigende og større end nogensinde. Konkurrenceudsættelse er blevet en naturlig del af kommunernes værktøjskasse', skriver Trøjborg og slutter:

'I 2006 blev 20,2 procent af de kommuale opgaver udbudt, og alt tyder på, at kommunerne når det aftalte mål om at konkurrenceudsætte 26,5 procent af de kommunale opgaver i 2010.'

mou

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt