Kampen for at gøre borgerne til digitale kunder

Også Sorø slås med dilemmaet: De digitale selvbetjeningsmuligheder er der - der er bare alt for få, der benytter dem. Det forsøger kommunen med en stor kampagne at ændre på

SORØ: En storstilet kampagne, der omfatter både biografspots, bilreklamer og en borgerkonkurrence, skal gøre Sorøs borgere mere digitale. Det er der nemlig meget at vinde ved - både for borgerne og for kommunen.

I en omfattende undersøgelse af alle kommuners hjemmesider og selvbetjeningsløsninger placerede i efteråret Sorø på pæn 12. plads. Endnu bedre blev det i undersøgelsens kategori 'ekspertvurdering', hvor eksperterne bag undersøgelsen selv har vurderet kommunernes selvbetjeningsløsninger - og her kom Sorø ind på en 2. plads.

- Undersøgelsen viser tydeligt dilemmaet: Mulighederne er der - der er bare ikke nogen, der ved det. Vi står med andre ord med en undersolgt vare. Vi tilbyder rigtig mange løsninger på nettet - men borgerne ved det ikke. Derfor går vi nu i luften med en kampagne, der skal fortælle om mulighederne, siger borgerservice- og it-chef Bodil Thomsen.

- Folk er vant til at kunne gå på netbank døgnet rundt, handle på nettet osv. - så det er helt naturligt, at vi gerne som kommune vil kunne tilbyde samme grad af tilgængelighed. I første omgang handler det om, at borgerne skal kende vores selvbetjeningsportal - straXen.dk. Her kan man få svar på rigtig mange af de spørgsmål, folk ringer til kommunen med, siger Bodil Thomsen.

Man kan betjene sig selv hjemme i stuen, og man kan få svar med det samme, fordi straXen.dk er åben 24 timer i døgnet.

Udover ønsket om at kunne levere en tidssvarende og fleksibel borgerservice er der også økonomisk sund fornuft for kommunen i at opfordre til digital selvbetjening. En borgerhenvendelse på nettet koster som bekendt en brøkdel af en telefonbetjening eller en personlig henvendelse på rådhuset.

mou 

På straXen.dk kan man:
* Få svar på dine spørgsmål med det samme
* Oprette Digital Post, så kan du sende post elektronisk til Sorø Kommune og få svar på mail, direkte i din e-boks
* Få nem adgang til alle selvbetjeningssystemer hos Sorø Kommune samt en række andre offentlige systemer, som for eksempel SKAT
* ...Og meget andet

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt