Sosu-hjælper reddede kvinde fra døden

Sosu-hjælper reddede kvinde fra døden

Kvik sosu-hjælper i Horsens Kommune fik trukket 80-årig kvinde ud af røgfyldt lejlighed
21. JAN 2011 14.13

HORSENS: En 80-årig kvinde kan takke den snarrådige social- og sundhedshjælper Kitti Mikkelsen for, at hun er i live i dag. Torsdag eftermiddag opstod der brand i den ældre kvindes lejlighed på 3. sal i Houmannsgade. Kvinden sendte et nødkald til hjemmeplejen, og da røgalarmen i det samme gik i gang, løb Kitti Mikkelsen, som var lige i nærheden, omgående over til hendes lejlighed.

Uvist af hvilken grund var der gået ild i den ældre dames rollator. Sosu-hjælperen sørgede for at lægge kvinden ned på gulvet, fik hende trukket ud af lejligheden og hen til elevatoren og ned i frisk luft. Hun fik også smidt den brændende rollator ud af lejligheden, lukket døren og advaret naboen.

- Jeg var noget nervøs, da jeg stod uden for hendes lejlighed, for jeg vidste jo ikke, hvad der ville møde mig. Da jeg åbnede døren, var hele lejligheden fyldt med røg, og der var gået ild i gulvet. Det lykkedes mig at finde frem til den ældre dame og få hende lagt ned på gulvet, fortæller Kitti Mikkelsen, der indrømmer at hun bagefter var noget rystet.

- Jeg tænkte kun på at få kvinden ud af lejligheden, men da jeg bagefter stod nede på gaden, kom reaktionen, og jeg rystede over det hele, fortæller hun.

Den ældre dame slap fra hændelsen uden skrammer. Det samme gælder Kitti Mikkelsen, som efterfølgende fik en fridag.

- Vi er utroligt imponerede over, at sosu-hjælperen handlede så hurtigt, og vi er lykkelige over, at hun fik gjort alle de rigtige ting. Uden hendes hurtige indsats kunne det være gået helt galt. Hun fortjener virkelig et skulderklap, og vi har sendt en stor buket blomster hjem til hende, siger Anette Wittorff, der er områdeleder i Horsens Kommune.


Social- og sundhedshjælper Kitti Mikkelsen gjorde alt det rigtige, da hun torsdag reddede en 80-årig kvinde ud af en røgfyldt lejlighed. (Foto: Horsens Kommune/Per Algreen)


 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt