Kommunens mentor og coach fik Lisa i fast arbejde

Kommunens mentor og coach fik Lisa i fast arbejde

Lisa Bencke Lyngby fra Ishøj droppede ud af flere uddannelser og anede ikke, hvad hun ville. Hendes egen viljestyrke og hjælp fra en mentor hjalp hende til at kæmpe sig ud af den negative spiral
13. JAN 2011 12.02

VALLENSBÆK: - Selv om jeg egentlig ikke havde lyst, startede jeg i gymnasiet. Det var som om, jeg gjorde, hvad andre ville have, fortæller Lisa. Halvvejs gennem 2. g droppede hun ud og havde siden en perlerække af småjobs, som hun aldrig kunne holde på særlig længe ad gangen.

- Jeg nåede aldrig mine mål, og jeg havde det psykisk dårligt, siger hun.

Mødet med en coach var første skridt ud af sumpen. Coachen gav Lisa nogle værktøjer til at håndtere negative tanker og få dem vendt til noget konstruktivt.

- Samtidig læste jeg en masse om kroppen, hjernen og forskellige metoder til selvhjælp. Jeg fandt ud af, at det kunne gøre en forskel for mig at motionere og spise sundt.

Jobcentret fik Lisa i gang
For tre år siden havde Lisa første gang kontakt til Jobcenter Vallensbæk, der dækker borgerne i både Ishøj og Vallensbæk. Et par aktiveringsprojekter og perioder med praktik gav ikke resultat, men så kom hun i et halvt års virksomhedspraktik på Skanlog, der er et logistik- og lagerfirma i Ishøj. Herefter fulgte et halvt års løntilskudsjob, og nu har Lisa fået fast job i virksomheden.

Skanlog har en såkaldt virksomhedscenter-aftale med Jobcenter Vallensbæk, som blandt andet indebærer, at Lisa har fået tilknyttet en mentor. Lisas mentor Anne Marie er samtidig hendes chef.

- Anne Marie gav mig plads til at udvikle mig, og jeg fik lov til at styre mine arbejdstider. Hun tror på mig og har givet mig mere og mere ansvar, så jeg nu har fået teamlederopgaver.

Fremtidsdrømme
Lige nu er Lisa glad for sit job, og teamleder-rollen hos Skanlog har givet hende blod på tanden til måske en dag at blive leder. Men hun er godt klar over, at der skal uddannelse til.

- I første omgang overvejer jeg at tage en uddannelse som eventkoordinator.


Jobcenter Vallensbæk har lavet en virksomhedscenteraftale med en række virksomheder, bl.a. Skanlog i Ishøj. Det betyder, at firmaet stiller et fast antal praktikpladser til rådighed samt en eller flere mentorer, og at der er en tæt opfølgning i praktikforløbet af en jobkonsulent fra jobcentret.

tj

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt