DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
500 fagfolk uddannet i at holde børn og unge ude af kriminalitet
Socialminister Astrid Krag overrakte Den Kriminalpræventive Pris til SSP-leder Helle Midskov Brynaa.
Foto: Det Kriminalpræventive Råd

SSP-projekt i Vejle vinder pris:
500 fagfolk uddannet i at holde børn og unge ude af kriminalitet

I projektet "Hvem styrer orkestret" bliver lærere, pædagoger og klubmedarbejdere uddannet i at forebygge mistrivsel, fravær og kriminalitet.

VEJLE: SSP-leder Helle Midskov Brynaa og projektet "Hvem styrer orkestret" fra Vejle Kommune er vinder af Den Kriminalpræventive Pris 2020, oplyser Det Kriminalpræventive Råd.

Til masser af klapsalver i Operaen overrakte socialminister Astrid Krag (S) årets kriminalpræventive pris til SSP-leder Helle Midskov Brynaa, der står i spidsen for projekt "Hvem Styrer Orkestret"’ fra Vejle Kommune. Projektet har foreløbig uddannet 500 fagfolk i at holde børn og unge ude af kriminalitet.

I projektet bliver lærere, pædagoger og klubmedarbejdere uddannet i at forebygge mistrivsel, fravær og kriminalitet. Der er særligt fokus på elever, der er i risiko for at fravælge skolen og havne i misbrug og en kriminel løbebane. Målet er at give børn og unge et godt liv og gøre dem mere robuste over for livets udfordringer.

Svensk inspiration

- Jeg er meget imponeret over, hvor helstøbt jeres uddannelse er. I belønnes for jeres helhedsorienterede tilgang og tværfaglige tænkning. I er en inspiration for andre aktører, der arbejder med at forebygge kriminalitet. Derfor ser jeg også et stort potentiale i at udbrede jeres uddannelse til andre kommuner, sagde Astrid Krag.

Det var et foredrag med den svenske kriminolog Per-Olof Wikströms, som fik Helle Midskov Brynaa til at starte uddannelsen i sin tid. 

- Han sagde, hvad ligger der bag de 96 pct. af befolkningen, der ikke havner i kriminalitet, og det var det, der fangede mig. Der kan man finde svaret i, hvordan vi kan forebygge kriminalitet, sagde Helle Midskov Brynaa. 

Vinderen af Den Kriminalpræventive Pris 2020 modtager, ud over æren, 50.000 kr.

ka