img

Findahl: - Amternes børneeksperter er nu i kommunerne

3. jun 2010, 15:15
Formanden for KL's børne- og kulturudvalg afviser forslaget om at oprette ti centre med kvalificerede kræfter til at tage sig af de svære anbringelsessager

Af Knud Abildtrup

- Det er faktisk en rigtig dårlig idé, lyder kommentaren fra Fredericia-politiker Jane Findahl (SF) i en kommentar til Karin Kildedals idé om ti anbringelsescentre, der skulle modtage sager om anbringelser. Bl.a. fordi mange socialrådgivere i kommunerne højest har en eller to af den slags vanskelige sager om året.

Som udviklingsleder på Master i Udsatte Unge på Aalborg Universitet og med en baggrund i netop det stormfyldte forvaltningsområde vurderer, hun at det er alt for få til, at man kan opnå høj ekspertise på et så følsomt område. Og at kommunerne ikke længere kan trække på amternes eksperter.

- Hvis man oprettede 10 anbringelsescentre, ville man have omkring 1400 børn tilknyttet hvert sted. På den måde ville man have en koncentration af faglig ekspertise, og de ville have størrelse til at kunne uddanne plejeforældre og lave uddannelseskurser og grupper for plejebørn.

Men argumenterne bider ikke på formanden for KL's børne- og kulturudvalg:

- Amternes eksperter er jo netop ansat i kommunerne nu, lyder indvendingen fra Jane Findahl. Og dertil har vi jo nu VISO, der besidder endnu højere ekspertise end amternes specialister gjorde.

- Og at kommunerne ikke skulle være store nok, holder heller ikke. Dels er mange kommuner blevet større, og der er gode erfaringer med samarbejde over faggrænser og videndeling kommunerne imellem.

- I praksis vil det også være noget nær umuligt at skulle flytte sagsbehandlerne ud i centre: Som om de blot sidder på et kontor. Det er jo folk, der netop er ude i marken og samarbejder med lærere, psykologer og behandlere.

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt
Stillinger fra dkjob

Se alle aktuelle stillinger

Ritzau
Mest læste
Pressenævnet