Tid til vaccination i digital familiekalender

Rudersdal er i fuld gang med at hjælpe forældrene via en digital påmindelse om vaccinationerne, når det er ved at være tid til det lille stik

RUDERSDAL: Forældre glemmer at få deres børn vaccineret, fortalte Berlingske onsdag. Rudersdal Kommune er i fuld gang med at hjælpe forældrene via en digital påmindelse om vaccinationerne, når det er ved at være tid til det lille stik, lyder det fra kommunen.

Borgerne kan med en digital signatur og et par klik på kommunens hjemmeside få adgang til deres helt personlige side, Min Rude. Her kan de - blandt meget andet - let holde styr på børnenes vaccinationer.

Automatisk påmindelse
Tidspunkterne for de anbefalede børnevaccinationer er lagt ind i Min Rudes digitale familiekalender, så forældrene en måned, før det er tid til stikket, får en e-mail eller en sms med en påmindelse. Det hele sker ganske automatisk med udgangspunkt i barnets alder og de anbefalede tidspunkter for vaccinationerne.

- Mange kender nok også - som jeg selv - fornemmelsen af at stå hos lægen til en vaccination og have glemt at medbringe vaccinationskortet, hvor lægen skal notere vaccinationen. Derfor giver vi også forældrene mulighed for selv at notere i Min Rude, hvornår børnene har fået de forskellige typer vaccinationer. På den måde får forældrene overblik, og samtidig kan barnet tage oplysningerne med sig, når det bliver voksen og får sin egen udgave af Min Rude, fortæller kommunikationschef Mette Dyrby Kloch.

Adgang til nyt nationalt register
- Den allerbedste løsning vil naturligvis være, at borgerne får adgang til deres vaccinationer, som de er registreret i sundhedssystemet. Det er det princip, vi allerhelst går efter i Min Rude. Vi har forstået, at der er et nationalt register på vej for at skabe overblik over alle de vaccinationer, den enkelte borger får lavet, og vi vil naturligvis tage kontakt til Indenrigs- og Sundhedsministeriet, så borgerne på længere sigt ikke selv behøver at vedligeholde oversigten over vaccinationerne, fortæller områdechef for Borgerservice og Digitalisering, Jette Bondo.

Lige nu har borgerne via Min Rude fx adgang til
• Lån på bibliotek og skolebibliotek
• Skoleoverblik, lektier og løbende kommunikation med skolen mv.
• Boligoplysninger, egen byggesag, lokalplan, BBR-oplysninger, luftfoto mv.
• Aftaler med den kommunale tandpleje og sundhedsplejen
• Recepter, patientjournaler, hospitalsbehandling, SKAT, feriekonto, SU, Nemkonto, barselsdagpenge mv.
• Egen borgerpostkasse med sikker kommunikation med alle offentlige myndigheder.
• Egen familiekalender med egne aftaler samt aftaler og påmindelser fra kommunen.
• Bestilling af pas, EU-sygesikringsbevis, lægeskift og en masse andre selvbetjeningsløsninger.
• Arrangementer i lokalområdet, lokal vejrudsigt, kommunale fritidstilbud relevant for den enkelte.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt