Egedal køber multinationale E.ON ud af varme-misere

Kommunen forventer prisfald på 30 pct. på fjernvarmen. Betingelsen er dog, at mindst 90 procent af fjernvarmebrugerne i Slagslunde tilslutter sig et nyt kommunalt ejet aktieselskab
5. MAR 2010 6.22

EGEDAL: Års kamp mod det multinationale fjernvarmeværk E.ON kan være slut for fjernvarmekunderne i den lille landsby Slagslunde i Egedal Kommune. Kommunen opretter et kommunalt ejet aktieselskab, skriver Lokalavisen Egedal fredag.

Fjernvarmekunder i landsbyen Slagslunde har i flere år kæmpet mod prisstigninger og deres ret til at vælge opvarmningsform.

Kampen har stået mod det multinationale energiselskab E.ON, der efter brugernes og Egedal Kommunes opfattelse har stavnbundet brugerne med høje priser og dyre udtrædelsesudgifter.

Egedal Kommune har på et ekstraordinært byrådsmøde onsdag besluttet at oprettet et kommunalt ejet aktieselskab, der fremover skal drive fjernevarmeanlægget i Slagslunde.

Betingelsen er dog, at mindst 90 procent af fjernvarmebrugerne i Slagslunde tilslutter sig, skriver Lokalavisen Egedal fredag.

Egedals borgmester Willy Eliasen (V) forventer, at varmeprisen kommmer til at falde med 30 procent, når kommunen overtager.

- Forskellen er, at det kommunale selskab ikke skal tjene penge - det skal E.ON, forklarer borgmesteren.

Han forventer, at det nye selskab er klar til drift til sommer - hvis altså fjernvarmebrugerne i Slagslunde slutter op.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt