Ok at fyre gravide

Mod manges overbevisning er det fuldt lovligt at tildele en gravid medarbejder en fyreseddel på gråt papir. Det er bl.a. sket i Aalborg Kommune
KORT NYT2. MAR 2010 7.25

Man kan godt fyre en gravid, hvis der er saglige grunde til det. Man skal dog kunne bevise, at man ikke tager afsked med sin medarbejder som følge af en familieforøgelse. Ifølge ligebehandlingsloven ligger bevisbyrden altså hos arbejdsgiveren, skriver Erhvervsbladet.

- Arbejdsgiveren er i disse situationer populært sagt 'skyldig', indtil det modsatte er bevist. Denne bevisbyrde kan ofte være vanskelig at løfte, særligt hvor der er flere medarbejdere at vælge imellem, når man skal afgøre, hvem ud af flere der skal afskediges, fortæller Charlotte Vester.

Retssager har ifølge Dansk Erhverv vist, at det i flere tilfælde lykkes arbejdsgiveren at løfte sin bevisbyrde i sager om afskedigelse.

I Vestre Landsret har man som eksempel givet Aalborg Kommune medhold i, at selv om en medarbejdet på barsel blev fyret, var selve barslen ikke grunden. Stillingen blev slet og ret nedlagt, fordi der ikke var arbejdsopgaver nok. Kommunen havde derudover forsøgt at finde andre stillinger til medarbejderen, men uden held.

tj

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt