KL frygter 100.000 unødvendige samtaler med sygemeldte

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) vil selv lave om på de tre kategorier, som sygemeldte skal deles op i, så flere skal til samtale hver måned i stedet for hver tredje måned

Tusindvis af mennesker med alvorlige og langvarige lidelser skal tre gange så ofte mødes med kommunen og fortælle, hvordan det går med at blive rask, hvis ellers Støjberg gennemfører en planlagt ændrig af reglerne.

Orientering på P1 beskriver, hvordan beskæftigelsesminister Inger Støjberg ved at udstede nye vejledninger og bekendtgørelser selv vil lave om på de tre kategorier, som sygemeldte ifølge loven i dag skal opdeles i.

De nye kategorier for sygemeldte vil - ifølge KL - betyde, at tusindvis at sygemeldte vil skulle flyttes fra den kategori, hvor de kun skal til samtale med kommunen hver tredje  måned - til en anden kategori, hvor de skal til samtale mindst en gang hver måned.

KL advarer derfor nu i et høringssvar regeringen mod at indføre de tre nye kategorier for sygemeldte, men kun lade dem gælde for ledige - og stiller samtidig kraftigt spørgsmålstegn ved, om der overhoveder er lovligt at gøre - uden at spørge Folketinget.

ka

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt