Slå en streg over gælden

SYGEHUSFYRINGER Sygehusenes styringsredskaber er ustyrlige, lød det fra høring om sygehuskrisen, hvor organisationer bl.a. foreslår at indføre en differentieret behandlingsgaranti baseret på faglige prioriteringer - og slå en streg over gælden på godt 1 milliard
24. FEB 2010 9.25

Uoverensstemmelse mellem de økonomiske rammer og de styringsredskaber, regionerne har til rådighed, blev ved en høring på Christiansborg tirsdag udpeget som en af hovedårsagerne til sygehuskrisen.

- Det giver ingen mening for personalet på sygehusene, at de har knoklet for at opfylde produktionskravene og derefter bliver fyret. Hvor er logikken? Ingen har påtaget sig det direkte ansvar. Kan vi nære tillid til det politiske system?

Spørgsmålene blev stillet fra medarbejderside, da økonomiske eksperter og administratorer, repræsentanter for de faglige organisationer og politikere tirsdag deltog i en høring på Christiansborg om sygehuskrisen og dens årsager, oplyser Dansk Sygeplejeråd.

Formanden for regionernes sundhedsudvalg, Ulla Astman (S), Region Nordjylland, betegnede et godt og solidt offentligt sygehusvæsen som en af kronjuvelerne i det danske velfærdssamfund, og hun ærgrede sig over, at de aktuelle fyringer på sygehusene skaber uro og usikkerhed blandt personalet.

- Fyringerne er et symptom på uoverensstemmelse mellem de overordnede økonomiske rammer og de styringsredskaber, vi har til rådighed, sagde Ulla Astman.

De fem faglige organisationer, der havde arrangeret høringen, peger på seks initiativer til løsning af den aktuelle sygehuskrise:

1) Stop fyringerne og slå en streg over gælden, der er opgjort til godt 1 mia. kr.

2) Stop fortsat krav om 2 procents produktivitetsstigning ved de kommende økonomiforhandlinger.

3) Skab klare økonomiske rammer og økonomiske styringsredskaber, der kan forstås.

4) Indfør en differentieret behandlingsgaranti baseret på faglig prioritering.

5) Stop skattefritagelsen for arbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt