Betaling for sex - hvor går din grænse?

Med et nyt filmspot sætter Sundhedshus for Unge i Århus fokus på gråzonen mellem prostitution og sex mellem to ligeværdige parter

ÅRHUS: Filmspottet fortæller historien om et tilfældigt møde mellem to mænd i en bar - en familiefar og en yngre studerende. Mødet ender med sex på hotelværelset, og næste morgen spørger den ene af mændene den anden: 'Hvad skal du have for det?'

- Vi kan bruge denne og de øvrige film, som ligger på www.villedu.dk som afsæt til at diskutere og synliggøre, hvad prostitution også er. Mange unge kender jo til at få tilbud via datingsites og i byen, og derfor skal vi tage snakken med dem om konsekvenserne i tide for der er som oftest svære skadevirkninger forbundet med prostituere sig - både psykisk, socialt og fysisk, siger sundhedsrådmand Dorthe Laustsen (SF).

Ifølge chef for folkesundhed Bjørn Hvidt-Pedersen er der ikke forskel på de psykologiske problemer som følger af prostitution for henholdsvis drenge og piger, men i modsætning til prostitution mellem hetero-seksuelle, så er prostitution mellem mænd stadig et underbelyst område.

- Når prostitution mellem to mænd italesættes i medierne, skildres det ofte som forholdet mellem en trækkerdreng og en ældre mand, men virkeligheden er altså mere kompliceret. For eksempel er andelen af drenge mellem 15 og 17 år, som har erfaringer med at modtage beta-ling for seksuelle ydelser signifikant større end andelen af piger, der har prøvet det,  siger Bjørn Hvidt-Pedersen.

Fakta
Undersøgelser med særligt fokus på børn og unge har konkluderet at 1,4 % unge mellem 15 og 17 år (svarende til 2500 i Danmark) har modtaget betaling for seksuelle ydelser mindst én gang.
Andelen af drenge med sådanne erfaringer er signifikant større end andelen af piger. Der er kun lavet meget få undersøgelser af mandlig prostitution. Der findes ingen kvalificerede skøn over antallet af mandlige prostituerede i Danmark.

Kilde: Redegørelse om prostitution i Danmark, 2004. VFC for socialt udsatte


Foto: http://www.flickr.com/photos/ryanjunell/

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt