Krav om sikkerhedstjek i kommuner

HK/Kommunal henvender sig nu til alle landets kommuner for at få en kontrol af sikkerhedsforholdene for de ansatte
4. FEB 2010 10.52

Det sker efter, at en sagsbehandler på Fyn onsdag blev overfaldet, slået og trukket rundt i håret af en voldelig klient. I sidste uge blev en 56-årig sagsbehandler fra Holstebro knivdræbt, og en klient sidder fængslet for mordet.

Der er stor forskel på sikkerhedsforholdene for de ansatte i landets kommuner. Nogle kommuner har arbejdet meget med sikkerheden og ombygget rådhuse for at leve op til moderne sikkerhedskrav. Andre kommuner har slet ikke hånd i hanke med sikkerhedsforholdene, oplyser HK/Kommunal.

For at sikre at de ansatte trygt kan gå på arbejde og betjene borgerne, henvender HK/Kommunal sig nu til alle landets kommuner. Næstformand i HK/Kommunal, Claus Gahrn, opfordrer kommunerne til sammen med en sikkerhedsekspert at gennemgå både kontorernes indretning og arbejdsprocedurerne, så man sikrer, at arbejdspladsen lever op til moderne sikkerhedskrav.

- Det seneste overfald på vores medlem har sammen med knivdrabet i Holstebro chokeret mange af kollegerne i de øvrige kommuner. Nogle er ligefrem blevet utrygge ved at gå på arbejde. Der kan gøres meget for at skabe et sikkert arbejdsmiljø. Det handler både om den måde, man arbejder sammen på og om den måde, kontorerne er indrettet på, siger Claus Gahrn.

Halsnæs er en af de kommuner, der har arbejdet meget med sikkerheden. Her har ingen borgere direkte adgang til sagsbehandlere og kontorområdet. Når en borger henvender sig, sker det i borgerservice, hvor fire trænede medarbejdere tager imod. Samtalerummene er i glas og placeret, så de øvrige medarbejdere kan se ind.

tj

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt