Støjberg: Kvinder med tørklæder skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet for at få kontanthjælp

Det slog beskæftigelses- og ligestillingsminister Inger Støjberg (V) i dag fast på et samråd
27. JAN 2010 13.49

- Vi stiller krav om, at hver enkelt kontanthjælpsmodtager fuldt ud skal udnytte de arbejdsmuligheder, som han eller hun har. Det betyder, at man som kontanthjælpsmodtager må acceptere de regler og krav om beklædning, sikkerhed, arbejdstider osv. som er lovligt stillede af arbejdsgiveren. Det gælder også kvinder med tørklæder, siger Inger Støjberg.

Ifølge reglerne får en person, der uden rimelig grund afviser tilbud om arbejde, en sanktion i form af en engangsnedsættelse af hjælpen. Personen er på forhånd blevet orienteret om, at det er konsekvensen af at afvise et tilbud om arbejde.

På samrådet redegjorde Inger Støjberg desuden for den lange række af initiativer, som hun har taget for at fremme ligestilling af indvandrerkvinder. Særligt social kontrol fra familie eller omgivelser og vold mod kvinderne er områder, hvor ministeren sætter ind. Kendskab til rettigheder og ligestilling, familiementorprojekter og inddragelse af mændene er nogle af midlerne til at opnå bedre ligestilling.

Samrådet var indkaldt af socialordfører for SF, Özlem Cekic, efter at Inger Støjberg i december udtalte, at muslimske kvinder med tørklæder skal leve op til de samme krav om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet som alle andre for at få kontanthjælp. En udmelding som Socialdemokraternes integrationsordfører, Henrik Dam Kristensen, bakkede op om.

tj

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt