58-årig får medhold i sag om alders-diskrimination

Ingeniør klagede over, at han ikke var blevet indkaldt til samtale, da han søgte en chefstilling hos en offentlig myndighed, selvom han havde relevante kvalifikationer
19. JAN 2010 12.51

Det er ulovligt kun at indkalde yngre ansøgere til samtale om en chefstilling, når der er flere kvalificerede ansøgere over 50 år, oplyser Ligebehandlingsnævnet på baggrund af en ny afgørelse om forskelsbehandling på grund af alder:

En 58-årig ingeniør klagede over, at han ikke var blevet indkaldt til samtale, da han søgte en chefstilling hos en offentlig myndighed, selvom han havde relevante kvalifikationer.

Der var knap 70 ansøgere til stillingen, og myndigheden indkaldte 11 ansøgere mellem 34 og 50 år til samtale. Herudover var der en række ansøgere med relevante kvalifikationer, der ikke blev indkaldt til samtale. De fleste var over 50 år.

Nævnet gav den 58-årige medhold i, at han var blevet udsat for forskelsbehandling på grund af alder, idet nævnet fandt, at myndigheden havde krænket ligebehandlingsprincippet ved ikke at indkalde ham til samtale.

ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt