Roskilde slog for stort brød op

Ifølge statsforvaltningen bør ambulancekørselen placeres i et privat selskab, hvor Roskilde Kommune højst må eje 49 pct. af aktierne
KORT NYT15. JAN 2010 8.20

SJÆLLAND: Kort før Roskilde Brandvæsen skal overtage ambulancekørslen i Greve, Køge og Solrød, har Statsforvaltningen afgjort, at det vil være i strid med lovgivningen, hvis brandvæsenet udfører ambulancekørsel i nabokommuner.

Kommunerne må kun udføre ambulancekørsel i deres egen kommune eller i tilgrænsende områder af nogenlunde samme størrelse. Sådan lyder konklusionen fra Statsforvaltningen Sjælland, der også tegner et dystert billede af Roskilde Brandvæsens mulighed for at beholde sin nye kontrakt:

Ifølge statsforvaltningen er eneste mulighed nemlig, at opgaven placeres i et privat selskab, hvor Roskilde Kommune højst må eje 49 pct. af aktierne, og selv i så fald vil opgaven formentlig først skulle i et nyt udbud, skriver Beredskabsinfo.

Sundhedsministeriet har meddelt Roskilde Kommune, at kommuner har en begrænset mulighed for at indgå aftale med regioner om ambulancekørsel: De kan primært byde på ambulancekørsel i deres egen kommune og desuden i et tilgrænsende område, der skal have 'en i forhold til kommunen selv rimelig størrelse'.

ka

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt