Kommuner afventer spændt politisk afklaring

Flere kommuner har sat madordningen i daginstitutionerne i bero, mens politikerne på Christiansborg finder deres ben
14. JAN 2010 8.50

Frygten for spildte investeringer på en tvungen madordning, der lige nu er politisk storm om, får flere kommuner til trykke på pauseknappen. De frygter at smide penge efter en ordning, der måske ender med at blive gjort frivillig. Det fortæller Jyske Vestkysten.

Tønder Kommune har allerede investeret penge i nye køkkenfaciliteter til at modtage eller tilberede mad. Halvdelen af børnehaverne i Tønder tog hul på fællesmåltidet til nytår, og nu ærgrer formanden for børn- og skoleudvalget sig over den uafklarede politiske situation.

- Vi er lokket ud i noget i tillid til, at man ikke havde vedtaget en lov på så løst et grundlag, som den åbenbart er. Nu gør vi ikke mere, før vi ved, hvad det ender med, siger Henrik Mehlsen (S) til avisen.

I Esbjerg var forberedelserne i gang, men kommunen har besluttet at holde vejret en stund.

- Hele processen er noget makværk, siger udvalgsformand Hans Erik Møller (S).

Kolding har været imod ordningen og forsøgt at få den ændret, men uden held. Efter planen skal der serveres for Koldings børn fra april. Men nu vil politikerne drøfte, om man skal stoppe op. Kommuner som Fanø, Aabenraa og Varde har tøvet med at indføre måltidet.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt