Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

3F: Behov for klarhed om ledige

FV 11 Forbundsformand for 3F Poul Erik Skov Christensen mener, at der er et akut behov for at se på de langtidsledige, der næste år risikerer at miste deres dagpenge
KORT NYT16. SEP 2011 14.11

Valgresultatet er særdeles kærkomment, mener 3F's forbundsformand Poul Erik Skov Christensen, der efterlyser en ny politisk kurs.

Han ser frem til, at en ny regering kan skabe klarhed. Ikke mindst når de gælder de ledige:

- Mest akut er truslen om, at op imod 38.000 langtidsledige næste år risikerer at miste deres dagpenge. Men vi har også brug for en afklaring af reglerne for efterløn og folkepension, siger han, og fortsætter:

- Der er i de senere år blevet søsat bunker af urimelige regler og initiativer, der bør skrottes. Lige fra det rigide prisloft over efteruddannelseskurser, som hindrer ledige i at komme i job, til aftalen om de ekstra toldere, som har vist sig at være penge lige ud af vinduet. Vi har ikke brug for mere kontrol, men nye initiativer, der kan sikre fremgang for Danmark, fortsætter han.

Poul Erik Skov Christensen glæder sig til en ny tid i dansk politik, hvor bredt samarbejde omfatter arbejdsmarkedets parter. Og han ser frem til, at der bliver indkaldt til trepartsforhandlinger.

srl