96.000 kroner. Så meget mindre har en familie i hovedstadsområdet til rådighed om året sammenlignet med en tilsvarende familie i Region Nordjylland.
Sådan lyder regnestykket i hvert fald fra en sammenslutning af 34 hovedstadskommuner, der under mottoet 'Stop forskelsbehandlingen nu' vil have sænket landsudligningen.
- Borgerne i hovedstadsområdet betaler i dag for, at kommunerne i resten af landet kan tilbyde et højere serviceniveau, end vi kan her i hovedstadsområdet. Det er absolut ikke formålet med udligningsordningen, udtaler Steen Christiansen (S), borgmester i Albertslund Kommune, i en pressemeddelelse.
Hovedstadsområdet ikke særligt priviligeret
Ifølge hovedstadskommunerne vil udligningsordningen betyde, at der i 2017 flyttes 12 mia. kr. fra hovedstadsområdet til resten af landet. Men ingen af de 34 kommuner kan genkende billedet af, at borgerne i hovedstadsområdet er særligt privilegerede.
Sammenslutningen understreger, at arbejdsløsheden er på samme niveau som i resten af landet, og syv af Danmarks ti mest socialt belastede kommuner ligger i hovedstadsområdet, lyder argumentet blandt andet fra de 34 kommuner.
De 34 kommuner ønsker, at landsudligningen skal sænkes, så den svarer til niveauet efter kommunalreformen i 2007, og de vil i den kommende tid tage initiativ til en dialog med folketingspolitikere om behovet for at sænke udligningen.
De 34 kommuner er: Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, København, Køge, Lejre, Lyngby-Taarbæk, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Solrød, Stevns, Tårnby, Vallensbæk.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.