Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

30 daginstitutioner skal have indeklima-fokus

Der er skadelige niveauer af skadelige kemikalier, partikler og COi størstedelen af daginstitutioner. Rådet for Grøn Omstilling støttet af Realdania går videre med at skaffe ny viden.
10. DEC 2020 14.01

Rådet for Grøn Omstilling sætter nu fokus på indeklimaet i landets daginstitutioner. I projektet, der er støttet af Realdania, undersøges en række indeklimaparametre, som er væsentlige for børns trivsel og sundhed.

Børn trives bedst i et sundt indeklima. Trods det, er der i størstedelen af landets daginstitutioner bekymrende niveauer af bl.a. skadelige kemikalier, partikler og CO2. Det viser et pilotprojekt, som blev gennemført af Rådet for Grøn Omstilling i 2019. 

Nu skal en ny undersøgelse, finansieret af Realdania, endnu engang sætte indeklimaet i landets daginstitutioner under lup og bygge ovenpå den viden, som blev genereret i 2019. Projektet udføres i samarbejde med Teknologisk Institut, der som noget nyt skal stå for at måle støjniveauet i institutionerne. Desuden måles niveauer af CO2, ultrafine partikler, radon og skadelige kemikalier.

Projektet skal munde ud i en række anbefalinger til kommuner og daginstitutioner, der ønsker at forbedre indeklimaet for de yngste børn. Og så skal den nye viden bidrage til, at behovet for forbedringer af indeklimaet i landets daginstitutioner i højere grad kommer på den politiske dagsorden – både lokalt og nationalt.

Rådet for Grøn Omstilling vil i det nye år invitere en række kommuner til at deltage i projektet og udvælge de i alt 30 nye daginstitutioner, hvor indeklimaet skal undersøges nærmere. 

ka