DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

27 kommuner har knebet sig under bekymringsgrænse

Smitten stiger fortsat i Ishøj, mens den falder i Kolding.
1. MAR 2021 14.50
TEMA: Corona

Smittetallene daler fortsat i Kolding, som i går slap af med titlen som kommunen med den højeste incidens, og hvor tallet igen i dag falder til 241.

Til gengæld stiger den fortsat i Ishøj, som i weekenden igen overtog den tvivlsomme ære som hårdest ramte kommune. I dag er incidensen i Ishøj steget til 363, efter at tallet midt i sidste uge var nede på det halve.

Ligesom i går har 15 kommuner i dag en incidens over 100. Værst ser det - udover i Ishøj og Kolding - ud i Høje-Taastrup, Glostrup, Nyborg, Greve, Fredensborg, Vejle og Herlev.

Til gengæld er det nu lykkedes 27 kommuner at komme under den såkaldte bekymringsgrænse på incidens 20. Struer, Samsø, Ærø og Læsø har slet ikke haft nogen smittede den seneste uge.

Små hop på stedet

I store træk har smitteniveauet været nogenlunde uændret den seneste uges tid.

497 er det seneste døgn testet positiv, hvilket er lidt flere end i går, men færre end tirsdag-lørdag. Det daglige smittetal toppede i denne omgang med 603 i torsdags, men det er stadig langt fra de cirka 3.000 om dagen, der var normalt en uges tid omkring jul.

De 497 positive prøver er fundet blandt over 138.000, hvilket giver en smitteprocent på 0,36 - lidt mere end i går og lørdag, lidt mindre end de foregående dage.

Der er registreret fire nye dødsfald blandt patienter, som inden for de seneste 30 dage er testet positiv.

Antallet af indlagte stiger med 12 til 243, men det er normalt med en stigning ovenpå en weekend, hvorpå flere typisk bliver udskrevet inden tirsdag. 

44 af de indlagte er på intensiv, heraf 21 i respirator.

Der er det seneste døgn vaccineret yderligere godt 11.000 personer, så det nu er næsten 430.000 eller 7,4 pct. af befolkningen, der har fået første stik. 

Af dem har 184.435 fået andet stik, så 3,2 pct. nu er færdigvaccineret.