Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

17 mellemkommuner i klemme

Den kommunale medfinansiering til LAG-midler må ikke gå til erhverv, men Landdistrikternes Fællesråd arbejder på sagen
KORT NYT12. MAJ 2011 13.40

17 kommuner har i LAG-sammenhæng status som mellemkommune, og mellemkommuner må ikke yde støtte til iværksættere i lokalområderne, skriver Fyens Stiftstidende. Problemet er ikke de EU-kroner, LAG har at gøre godt med. Det er det tilsvarende beløb, som den enkelte kommune er forpligtet til at give.

- Kommunen kommer i klemme i forhold til kommunalfuldmagten - det betegnes som konkurrenceforvridning, hvis den støtter én virksomhed og ikke en anden. Da landkommunerne får den anden halvdel af pengene fra staten, har de ikke samme problem. Staten må gerne støtte erhvervsudvikling, forklarer Carsten Blomberg Hansen, direktør i Landdistrikternes Fællesråd, der ved, at fødevareministeren ikke mener, der er grund til at ændre reglerne.

- Det stiller vi os ikke tilfredse med, så vi bearbejder regeringen og Folketinget. Det betyder, at vi får mange blomsterkummer og petanquebaner. Det er der ikke noget i vejen med, men der findes mange andre måder at finansiere det på. LAG-midlerne er som udgangspunkt tiltænkt erhvervsstøtte.

ka