Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

12 beboere på plejehjem i København er afgået ved døden

På et plejecenter i København er 12 beboere døde, efter at de blev smittet med coronavirus, skriver DR.

KØBENHAVN: Efter at have været smittet med coronavirus er 12 ud af 160 beboere på plejecenteret Sølund i København afgået ved døden. Det oplyser Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune til DR. Beboerne er blevet smittet i perioden 17. marts til 16. april, skriver Københavns Kommune til DR.

- Det et ikke muligt at afgøre med sikkerhed, om de konkrete dødsfald er sket som følge af smitte med covid-19, om borgerne er døde som følge af anden sygdom og svækkelse, eller om covid-19 har været en medvirkende årsag, lyder det i udtalelsen til DR.

En sundhedsfaglig gennemgang viser dog, at halvdelen af dødsfaldene ville være sket alligevel inden for kort tid. Det skyldes andre underliggende sygdomme, skriver kommunen i udtalelsen til DR. Plejehjemmet er Københavns største, og der er også en række medarbejdere, der er blevet konstateret smittet. 14 ud af i alt 220 medarbejdere er således testet positive for coronavirus, skriver DR.

Flere af kommunens plejehjem
Social- og Sundhedsforvaltningen oplyser endvidere til DR, at der er konstateret covid-19 hos 46 borgere fordelt på syv forskellige plejehjem i København. Forvaltningen vurderer, at de gældende retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen er blevet overholdt på Sølund.

- Vi følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer for testning, vores medarbejdere har relevante værnemidler, og de ved, hvordan de skal agere, og hvad de skal gøre for at undgå smittespredning, skriver forvaltningen i en mail.

I alt er 18 beboere fordelt på fire plejehjem i kommunen døde med coronavirus. Det er inklusiv de 12 på Sølund. Fordelt på syv forskellige plejehjem er der samtidig konstateret 46 tilfælde af coronavirus blandt beboerne, oplyser Social og Sundhedsforvaltningen i Københavns Kommune til DR.

Ritzau