Falck har haft stor fremgang i sine økonomiske resultater, hvilket primært skyldes de millioner af lyntest, som virksomheden har foretaget i Danmark.
Falck havde i andet kvartal en omsætning på 4,7 mia. kr., hvilket er en fremgang på 1,7 mia. kr. i forhold til sidste år. Hele fremgangen stammer fra lyntest.
Samtidig er driftsoverskuddet mere end syvdoblet sammenlignet med samme periode sidste år. Det lyder i andet kvartal på 907 mio. kr. Det meste af forbedringen skyldes lyntest, skriver Falck i sit regnskab.
Falck har i kvartalet foretaget omkring ti millioner lyntest. Det er fem gange så mange som i første kvartal. Administrerende direktør Jakob Riis fortæller, at antallet af udførte test er kommet bag på koncernen.
- Resultatet i andet kvartal bliver kraftigt påvirket, fordi antallet af test har været markant højere end forventet, hvilket hænger sammen med den store genåbning og en forsinkelse af vaccinationskalenderen.
- Det betyder, at vi har fået en større omsætning fra test, og samtidig har vi haft en stor effektivitet i testcentrene, hvor hver poder har kunnet teste flere, end vi havde regnet med.
- Derfor har økonomien i kontrakten været bedre for os end forventet, siger Jakob Riis.
Vil ikke fylde meget i slutningen af 2021
Falcks kontrakt med regionerne er skruet sådan sammen, at selskabet modtager en betaling per udført test. Falck står for lyntest i Region Nordjylland, Region Midtjylland og Region Sjælland samt i fire lufthavne og ved den dansk-tyske grænse.
Jakob Riis forventer, at antallet af test vil gå ned i de kommende måneder og ikke fylde ret meget Falcks regnskab, når man når til slutningen af 2021.
- Det begynder at klinger ret markant over den næste måned eller to, og at det nationale testsetup stopper i løbet af tredje kvartal, i takt med at befolkningen er blevet vaccineret, siger Jakob Riis.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.