Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Byrådsmedlem må gå af efter dom i landsretten

60 dages betinget fængsel for et Facebook-opslag blev stadfæstet i landsretten.

KERTEMINDE: Byrådsmedlem Knud Ahrnkiel (løsgænger, eks-DF) må forlade byrådet i Kerteminde, efter at landsretten mandag stadfæstede en dom fra byretten på 60 dages betinget fængsel.

Nye valgbarhedsregler fra sidste år gør det til en ekspeditionssag at fjerne et byrådsmedlem, der idømmes frihedsstraf, uanset om den er betinget eller ubetinget. Det gælder fra endelig dom, og derfor var landsrettens afgørelse afgørende.

Knud Ahrnkiel blev dømt for at have opfordret til vold, da han i september 2018 i et Facebook-opslag kommenterede en artikel om et overfald i Kolding, som en gruppe unge mænd med mellemøstligt udseende angiveligt stod bag.

"Fantastisk med den kulturberigelse, men hvor er vores friske ungdom henne, bør I ikke finde sammen, bevæbne jer, og sammen en gang for alle fjerne den ondskab. Husk med ondt skal ondt fordrives," skrev Knud Ahrnkiel, som dengang var medlem af Dansk Folkeparti, men kort efter forlod partiet og blev løsgænger.

Den dømte politiker kalder i TV2 Fyn dommen en problematisk stækkelse af hans ytringsfrihed som politiker. 

Selvom Knud Ahrnkiel må forlade byrådet i Kerteminde, får det ikke den store praktiske betydning. Allerede for to uger siden fortalte han nemlig borgmester Kasper Olesen (S), at han ville forlade byrådet, fordi han har købt hus i Nyborg, skriver Fyens Stiftstidende.

ak