dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Stemmelighed gav byrådshovedbrud i Himmerland

KORT NYT26. JUN 2020 11.01

VESTHIMMERLAND: Borgmester Per Bach Laursen (V) måtte suspendere mødet, og kommunaldirektør Henrik Kruuse måtte bede om juridisk assistance, da byrådet i Vesthimmerland torsdag stod splittet i to lige store lejre med 13 medlemmer på hver sin side i en sag om fordeling af inklusionsmidler til kommunens folkeskoler, skriver nordjyske.dk.

Ikke nok med at byrådet stod splittet - sagen splittede også den syv mand store socialdemokratiske gruppe i to lejre. Normalt er der 27 medlemmer af byrådet, men da venstremanden Jens Lauritzen havde meldt afbud til mødet torsdag, endte første afstemning uafgjort 13-13. Det store spørgsmål var, om det var nok bare at stemme om det første forslag, fordi det - trods stemmelighed - havde 'vundet', da Per Bach Laursen inden afstemningen vurderede det forslag som det mest vidtgående.

Derfor måtte kommunaldirektøren hive både lovtekst og mobiltelefon frem for at ringe til en jurist, før man stod med en afgørelse, der lød: Byrådet skulle stemme om begge forslag. Det gjorde politikerne så. Og det blev - ikke overraskende - igen 13-13. Derfor er sagen retur i kommunens børne- og familieudvalg, inden den igen havner i byrådet i efteråret.

MG