Anklager kræver mindst otte års fængsel til Britta Nielsen
Vi har at gøre med en af de alvorligste sager med økonomisk kriminalitet i Danmark, sagde anklager Kia Reumert ved dagens retsmøde i svindelsagen mod Britta Nielsen. Hun kræves idømt mindst otte års fængsel for svindel for 117 mio. kr.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen, Ritzau Scanpix

Anklager kræver mindst otte års fængsel til Britta Nielsen

Anklager vil bruge den særlige paragraf 88 for at få Britta Nielsen idømt skærpet fængselsstraf for svindel.

Anklagemyndigheden kræver Britta Nielsen idømt mindst otte års fængsel for millionsvindel i Socialstyrelsen. Det høje krav til straffen skyldes blandt andet, at Britta Nielsen kræves dømt efter paragraf 88, der i særligt grove sager kan hæve strafferammen.

- Vi har at gøre med en af de alvorligste sager med økonomisk kriminalitet i Danmark, siger anklager Kia Reumert.

Danmark er et udpræget tillidssamfund, og Britta Nielsen misbrugte den tillid, som hun fik, da hun blev ansat i Socialstyrelsen og skulle arbejde med udbetaling af tilskudsmidler.

Det mener sagens anden anklager, Lisbeth Jørgensen, der mandag fortæller, hvordan anklagemyndigheden ser på sagen om Britta Nielsens svindel.

- Det er strafskærpende, hvis nogen misbruger sin offentlige stilling. Hun har i den grad svigtet den tillid, hun fik, da hun blev ansat i Socialstyrelsen, siger Lisbeth Jørgensen i Københavns Byret.

Britta Nielsen er tiltalt for at have svindlet for 117 mio. kr. ved at have overført penge til sig selv gennem sit arbejde i Socialstyrelsen.

- Denne her sag handler ikke om svaghederne ved kontrollen. Den handler om, at tiltalte svigtede den tillid, hun fik, siger Lisbeth Jørgensen.

Retssagen er mandag gået i gang igen efter en længere pause siden forrige retsmøde i november, hvor den egentlig skulle være afsluttet. Men Britta Nielsens sygdom samt lange juridiske diskussioner forsinkede sagen.

Mandag er der også blevet fremlagt en undersøgelse af Britta Nielsens personlige forhold og helbred. Her fremgår det, at hun tager forebyggende hjertemedicin, men ellers er sund og frisk.

- Jeg forstår ikke, at der står, at jeg er frisk og sund. Det her har taget rigtigt hårdt på mig, siger 65-årige Britta Nielsen.

Dommen ventes at blive afsagt 18. februar om eftermiddagen.

Ritzau

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev