Ældre Sagen stævner Hjørring i sag om ændret bolig-status

Ældre Sagen vil have rettens ord for, at Hjørring Kommune i strid med beboernes lejekontrakter har omdannet plejeboligerne på ældrecentret Havbakken i Tornby til ældreboliger – og dermed indirekte tvunget beboerne til at flytte til en anden plejebolig.

HJØRRING: I halvandet år har beboere og pårørende på plejecentret Havbakken nægtet at flytte, og de har kæmpet for deres ret til at blive boende under uændrede forhold. Men 1. november forsvandt det faste personale på Havbakken, og beboerne har siden kun modtaget hjemmehjælp.

Men kan man uden videre lukke et ældrecenter med plejeboliger hen over hovedet på beboerne, fordi kommunens økonomi er presset? Det mener Ældre Sagen ikke, og de vil derfor have rettens vurdering af, om Hjørring Kommunes handlinger vedrørende lukning af ældrecenter Havbakken var ulovlig.

- Det er forkasteligt, at en kommune behandler sine stærkt svækkede borgere på den måde. Hjørring Kommune tvinger jo indirekte beboerne til at flytte fra et dejligt, velfungerende plejehjem for at spare penge. Vi mener, at Hjørring Kommune skal respektere beboernes rettigheder i henhold til de indgåede lejekontrakter. Derfor stævner vi kommunen, siger Ældre Sagens direktør Bjarne Hastrup.

I starten af september besøgte Ældre Sagens direktør Bjarne Hastrup Havbakken og talte med nogle af de flytningstruede beboere. 

- Vi må have en debat om, hvad det er for nogle rammer og vilkår, vi byder vores mest svækkede ældre. Det er fuldstændigt uacceptabelt, det der er foregået i Hjørring Kommune. Der er tale om en afgørende og principiel sag, og vi frygter naturligvis, at Hjørring Kommunes praksis kan brede sig til andre kommuner, siger han.

dknyt har uden held forsøgt at få en kommentar fra Hjørring Kommune.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt