Brandbiler høster fartbøder i stor stil

KORT NYT25. NOV 2019 6.40

I snart et år har 20 stærekasser på 11 placeringer rundt om i landet - de permanente foto-fartkontroller - blitzet tusindvis af danskere, der har trådt for hårdt på speederen. Men stærekasserne kan stadig ikke kende forskel på, om det er en almindelig bil eller for eksempel en ambulance eller brandbil med fuld udrykning, som de blitzer og udsteder en bøde til. Mindst 260 gange er brandfolk over hele landet blevet blitzet det seneste år. Det skriver DR Syd.

Før stærekasserne blev sat op, fik brandfolkene i gennemsnit 30 fartbøder om året - primært fra fotovogne. Det viser tal fra Danske Beredskaber fra 1. januar til og med den 15. november i år. De mange bøder skal der straks gøres noget ved, lyder det fra Danske Beredskabers sekretariatschef, Bjarne Nigaard. Han kalder det uholdbart, fordi beredskaberne skal bruge tid på at dokumentere, at de ikke skal have bøden alligevel. 

Det er ikke kun brandbiler, der bliver blitztet under udrykning - også ambulancer bliver fanget af fartfælderne. Alene i Region Syddanmark har ambulancereddere i år fået 275 bøder fra stærekasserne. Danske Beredskaber har netop sendt et brev til både justitsministeren, transportministeren, Rigspolitiet, Vejdirektoratet og de relevante politiske udvalg på Christiansborg for straks at få løst problemet.

rp

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt