Svendborg præmieret for bæredygtig bosætningsstrategi

Svendborg arbejder aktivt med bosætning i sammenhæng med bæredygtighed og verdensmål - det udløste Geoforums publikumspris.
19. NOV 2019 14.55

SVENDBORG: Svendborg Kommune arbejder aktivt for at styrke de økonomiske, sociale og miljømæssige forbindelser mellem by, opland og landdistrikter, og det blev i sidste uge præmieret med Geoforums publikumspris 2019 ved årets Geoforum konference.

Kommunens data- og analyseafdeling har i samarbejde med plan-afdelingen stået bag projektet 'Bæredygtige byer og lokalsamfund i en geografisk bosætningsstrategi i Svendborg Kommune', og det valgte kolleger i resten af landets kommuner at tildele prisen blandt de nominerede projekter.

Specialkonsulent Astrid Krarup Andersen modtog prisen, der var et studielegat til en international konference næste år i Berlin.

Bosætningsstrategien i Svendborg Kommune tager udgangspunkt i en forudsætningsredegørelse med overblik over den nuværende bosætningssituation.

Redegørelsen indeholder en lang række relevante data fordelt på de 13 lokalområder, som kommunen planmæssigt opererer med. De relevante datasæt skal understøtte formålet med bosætningsstrategien:

At skabe fundamentet for byrådets strategiske satsninger samt pege på mulighederne for tiltrækning og fastholdelse af borgere i kommunen.

Data omfatter blandet andet begreber som:
Emptynesters (+50-årige, hvor børnene er flyttet hjemmefra, men de bor fortsat i huset) og
Homecomers (unge der efter at være flyttet væk fra kommunen vender hjem igen).

Alle de inddragede data er geokodet og fordelt på de 13 lokalområder, så styrker og svagheder i de enkelte områder træder frem.

På den måde arbejder Svendborg Kommune aktivt med geografiske data til styrkelse af de økonomiske, sociale og miljømæssige forbindelser mellem by, opland og landdistrikter, som er den del af Verdensmål 11: Bæredygtige byer og lokalsamfund.

MG
 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt