Fejlberegning af refusion slår hul i Vordingborgs kasse på 22 mio. kr.

Ændrede regler for dagpengerefusion først indregnet nu.
28. OKT 2019 12.55
TEMA: Budget 2020

VORDINGBORG: Fejlberegning af statslig refusion af dagpenge og sygedagpenge har resulteret i et uventet hul på 22 mio. kr. i 2019-regnskabet for arbejdsmarkedsområdet i Vordingborg Kommune, oplyser kommunen selv.

Beløbet er akkumuleret hen over 2018 og 2019, fordi kommunen over de to år har hjemtaget og budgetteret med for meget i refusion fra staten.

Det er ændringer i refusionsreglerne, der koster, i kombination med, at ledige der kommer i arbejde, ryger ud af beskæftigelse igen. Kommunen modtager ikke samme refusion for ledige, der kun har været kortvarigt tilbage på arbejdsmarkedet, i forhold til ledige eller sygedagpengemodtagere der har haft fast arbejde i over et år. Det er utilstrækkelig opmærksomhed på den forskel, der er årsag til at pengene nu mangler i regnskabet.

Borgmester Mikael Smed (S) er bestemt ikke tilfreds:

- Det er en helt uholdbar situation at stå i som politiker, at der dukker overraskelser op i den her størrelsesorden. Når det sker så sent på året, er det utrolig vanskeligt at agere på, siger han i en kommentar.

Fejlberegningen kommer også til at få betydning for det 2020-budget, der er indgået aftale om mellem alle byrådets partier undtagen Venstre. En gennemregning viser dog, at problemet kun slår igennem med tre mio. kr. 2020.

mk

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt